איך לגדל זעפרן, התבלין ששווה את משקלו בזהב

Image

זעפרן הוא אחד התבלינים הטעימים והיקרים בעולם, מוערך בזכות הארומה העזה שלו צבע תוסס.

במאמר זה נגלה יחד כיצד לגדל אותו זעפרן, שתמיד היה שם נרדף ליוקרה ועידון במטבח הבינלאומי. תהנה מהקריאה!

מגלה את כרכום סטיבוס

Il זעפרן, הידוע כתבלין היקר ביותר בעולם, מופק מפרחיו של Crocus sativus. פרח זה מייצר שלוש סטיגמות כתומות-אדומות, שעם ייבוש הופכות ל- זעפרן שאנחנו כל כך אוהבים.

למרות שהפרח עצמו קטן, תהליך הקטיף והעיבוד אומר שהתבלין מאבד כ-90% ממשקלו המקורי, מה שהופך אותו ליותר ערך מזהב.

מקור ודיפוזיה

Il כרכום סטיבוס הוא גדל בעיקר באיראן, שם מיוצר יותר מ-90% מהזעפרן בעולם.

אחוז גבוה זה נובע מהקטיף האינטנסיבי ועלויות העבודה הנמוכות יחסית באזור זה.

עם זאת, קל לגננים למצוא את הבולבילים (הנקראים קורמס) של צמח זה וניתן לגדל אותם בהצלחה בחלקים אחרים של העולם.

יתרונות תזונתיים

הזעפרן עשיר ביתרונות תזונתיים, ידוע בתכונותיו המסייעות טיפול במחלות לב ודיכאון.

מניפולציה של הפרחים והסטיגמות של הצמח הזה יכולה אפילו לעורר שמחה וצחוק בלתי נשלט, לפי חלקם.

מתי ואיפה לשתול

למי שרוצה לגדל זעפרן, אידיאלי לשתול פתילים בסוף הקיץ או בתחילת הסתיו. העיתוי הספציפי תלוי באזור הגידול:

  • USDA כיתות 3-6: לשתול באוגוסט.
  • Zampa USDA 7-10: לשתול בספטמבר.

הכנת קרקע

כרכומים זעפרן זקוקים לאדמה מנוקזת היטב, רצוי חולית או חרסיתית.

אפשר גם לגדל אותם באדמה דלה, כל עוד הם מתוקנים חלקית בקומפוסט או קמח עצמות.

הימנע מאדמה שמכילה יותר מדי מים כדי למנוע ריקבון של הנתקל.

חשיפה לשמש וטמפרטורה

זעפרן דורש שמש מלאה, עם לפחות שמונה שעות של אור שמש ישיר. הטמפרטורות צריכות להיות מתונות באופן עקבי מסוף הסתיו.

השקיה ולחות

במהלך עונת הגידול, השקה מתונה, מספקת כחצי סנטימטר מים בשבוע.

לקרוא  טעויות נפוצות בגידול עגבניות שיכולות להרוס את היבול שלך וכיצד להימנע מהן

לאחר קצירת הסטיגמות, הפסק להשקות כדי לעודד את תרדמת הנתח. מערכת השקיה בטפטוף היא אידיאלית למניעת נזקים לפרחים עדינים.

הַפרָיָה

זעפרן אינו דורש הפריה רבה.

עם זאת, אם ברצונכם לשפר אדמה דלה או לתמוך בפתילים שגדלים לאורך שנים, הוסיפו שכבה של קומפוסט או קמח עצמות לאדמה בזמן השתילה.

אוסף

קציר זעפרן מתרחש בדרך כלל 6-8 שבועות לאחר השתילהו. הזמן האידיאלי הוא הבוקר, כאשר הפרחים פתוחים חלקית. נתק בעדינות את הפרח מהגבעול והפרד את הסטיגמות האדומות מעלי הכותרת.

אִחסוּן

לאחר הקטיף, יש לייבש את הסטיגמות כדי להבטיח אחסון לטווח ארוך. ישנן שתי שיטות ייבוש:

  • ייבוש אוויר: מורחים את הסטיגמות על מגבת נייר באזור מוצל למשך כשלושה ימים.
  • שימוש במייבש: יבש ב-45 מעלות למשך שלוש שעות.

לאחר ייבוש, יש לאחסן את הסטיגמות במיכלים אטומים ולהגן מפני אור כדי לשמור על איכותן.