האיץ את הבשלת העגבניות הירוקות עם הטריקים הפשוטים האלה

Image

עגבניות הן אחד מהירקות האהובים והגדלים ביותר בגנים שלנו. עם זאת, יכול לקרות שבסוף עונת הקיץ אנו מוצאים את עצמנו עם עגבניות רבות שעדיין ירוקות.

אל תתייאשו! ישנם כמה טריקים לגרום לעגבניות ירוקות להבשיל במהירות וליהנות מהטעם הטעים שלהן גם כשהטמפרטורות מתחילות לרדת.

קצור עגבניות בזמן הנכון

הצעד הראשון להבשלת עגבניות ירוקות הוא לקצור אותן בזמן הנכון.

כאשר טמפרטורות הלילה מתחילות לרדת מתחת ל-10 מעלות צלזיוס, הגיע הזמן לקטוף את העגבניות הירוקות עדיין.

ודא שהם כן סאני וללא כתמים או נזקים.

השתמש בטכניקת שקיות נייר

שיטה פשוטה ויעילה להבשלת עגבניות ירוקות היא שימוש בא שקית נייר. שמים את העגבניות בשקית יחד עם א מלה או אחד בננה בּוֹגֵר.

פירות אלו משחררים אתילן, גז טבעי המאיץ את תהליך ההבשלה. סגור את השקית ואחסן אותה במקום קריר ויבש.

מסדרים את העגבניות על מגש

טריק נוסף הוא לסדר את העגבניות הירוקות על א מַגָשׁ או אחד גְרִיל בשכבה אחת.

מניחים אותם במקום חמים, כמו על גבי המקרר או ליד חלון שטוף שמש. הפוך אותם כל יום כדי להבטיח התבגרות אחידה.

עוטפים את העגבניות בנייר עיתון

עוטפים כל עגבנייה ירוקה בנייר כסף נייר עיתון זה יכול לעזור לשמר את האתילן המיוצר על ידי הפירות עצמם, ובכך להאיץ את ההבשלה.

אחסן עגבניות עטופות במקום חשוך ובדקו אותן באופן קבוע כדי למנוע מהן להירקב.

השתמש בקופסת קרטון

טכניקה יעילה נוספת היא לשים עגבניות ירוקות בא קופסת קרטון עם כמה פירות בשלים.

סגור את הקופסה ואחסן אותה במקום חמים. האתילן שמשתחרר מפירות בשלים יעזור לעגבניות ירוקות להבשיל במהירות.

חשיפה לאור שמש עקיף

אם יש לכם מקום, אפשר להניח את העגבניות הירוקות על א שולחן או אחד מַדָף חשוף לאור שמש עקיף.

לקרוא  הפוך את חדר השינה הקטן שלך לגן עדן קטן של סטייל

האור מסייע בהמרצת ייצור אתילן ומאיץ את ההבשלה. עם זאת, הימנע מחשיפה ישירה לשמש, שעלולה לגרום לכוויות שמש על הפרי.

בקרת טמפרטורה

הטמפרטורה האידיאלית להבשלת עגבניות ירוקות היא בין 18°C ​​ל-24°C. אם אפשר, שמור את העגבניות שלך בטווח טמפרטורות זה לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

טמפרטורות נמוכות מדי מאטות את התהליך, בעוד טמפרטורות גבוהות מדי עלולות לפגוע בפרי.

ניטור מתמיד

ללא קשר לשיטה שתבחר, חשוב לעקוב כל הזמן אחר מצב העגבניות הירוקות שלך.

בדוק כל יום כדי להסיר כל פרי רקוב או פגום, שעלול לסכן את ההבשלה של אחרים.
שתף את הטריקים האלה עם חברים ברשתות החברתיות!

  • בית
  • סגנון חיים
  • האיץ את הבשלת העגבניות הירוקות עם הטריקים הפשוטים האלה