למה הקישואים שלך נרקבים לפני שהם גדלים? תמצא את התשובה!

Image

ריקבון קישואים מראש הגידול הוא בעיה נפוצה שיכולה להשפיע על תפוקת היבול ואיכותו. בואו נגלה יחד את הגורמים לתופעה זו וכיצד ניתן למנוע אותה ביעילות.

ה קישואים הם לא רק טעימים ודלי קלוריות, אלא גם מאוד צדדיים במטבח. עם זאת, הגידול שלהם יכול להוות קשיים מסוימים, כולל ריקבון של הפירות לפני שהם מגיעים לבגרות. אנו מנתחים את הגורמים לבעיה זו ומציעים פתרונות מעשיים למניעה ולטפל בה.

ריקבון קורג'ט מקושר לעתים קרובות למופרז לחות. זה יכול לנבוע משנה גשומה במיוחד או מהשקיה מוגזמת. לחות גבוהה יוצרת את הסביבה האידיאלית להתפתחות פטריות ופתולוגיות אחרות שעלולות להשפיע על קישואים.

לחות מופרזת

כאשר האדמה רטובה מדי, הצמח יתקשה להתפשט, מה שיוביל להצטברות מים בפרי, שעלולים לגרום לריקבון. יתר על כן, לחות גבוהה מעדיפה את התפשטותן של פטריות התוקפות ישירות את הפרי.

להלן מספר אמצעי מניעה:

  • להפחית את תדירות ההשקיה.
  • שמור על מרחק נאות בין הצמחים כדי לשפר את זרימת האוויר.
  • להשתמש ב חיפוי לשמור על לחות האדמה ללא עודפים.

מחסור ברכיבים תזונתיים

גורם נוסף שתורם לריקבון הקישואים הוא מחסור בחומרי תזונה חיוניים, במיוחד של כדורגל. מחסור בסידן עלול להוביל לתופעה של נמק אפיקליכאשר הפרי מפתח כתם כהה שמתרחב עד שהפרי נרקב לחלוטין.

מחסור בסידן יכול לנבוע ממספר גורמים חיצוניים:

  • לחות גבוהה באדמה.
  • בצורת ממושכת.
  • עודף הפריה.
  • נזקי שורש שנגרמו מעבודות גינון.

למנוע ריקבון קישואים

למרבה המזל, ישנן מספר אסטרטגיות למניעת ריקבון קישואים. חיוני לבדוק את האדמה לפני השתילה כדי לוודא שרמות הסידן נאותות ולהוסיף תיקונים במידת הצורך.

כמה עצות מועילות כוללות:

  • שמור על האדמה לחה באופן שווה.
  • השתמש בספוג אורגני כדי לשמור על לחות.
  • הימנע מדשנים בעלי תכולת חנקן גבוהה העלולים להגביל את ספיגת הסידן.
  • היזהר לא לפגוע בשורשים במהלך עבודת הגינון.

טפלו בקישואים שנרקבים

אם הקישואים כבר מראים סימני ריקבון, אפשר לפעול להצלת היבול. הסר מיד פירות פגומים והוסף סידן לאדמה.

עדיף לתת סידן ישירות לשורשים, למשל באמצעות מערכת השקיה בטפטוף, באמצעות סידן כלורי או סידן חנקתי.

עם אמצעי הזהירות האלה, בעיית ריקבון הקישואים תהיה נחלת העבר!

לקרוא  כיצד למנוע מהשכן להשתמש ב-WiFi שלך ללא רשותך